Har du belysning i din egna trädgård där hemma? Om svaret är nej, ska du verkligen överväga att skaffa det. Det finns många fördelar med att sätta upp lampor i sin trädgård. I denna artikel får du veta mer om fördelarna med trädgårdsbelysning, samt hur du kan göra för att installera belysning i din egen trädgård. 

Liva upp ditt växthus

Har du ett växthus? Då ska du se till att ansluta det till dit elsystem. Ett växthus som har tillgång till el kan användas till så mycket mer än ett växthus utan el. Med el i ditt växthus kan du sätta upp lampor, både som belysning men även som dekoration. Med lampor i växthuset är du inte längre begränsad till dagtimmarna och dagsljus. När du har lampor installerade kan du arbeta i växthuset precis när du vill på dygnet. Du kan även sätta in lampor som får dina blommor och växter att växa ännu bättre. Om du vill ansluta ditt växthus till elsystemet ska du prata med din lokala elektriker. Då kan du få hjälp med hela installationen. 

Ge trädgården mer liv med ljus

Gör ditt uterum mer hemtrevligt

Om du har ett uterum eller en altan, kan du göra den mer hemtrevlig med hjälp av ett par lampor. Ingen vill ju sitta i ett becksvart uterum, eller hur? Lampor gör det möjligt för dig och dina gäster att använda den oftare och under längre tid. Du kan installera lite olika typer av lampor beroende på vad det är du är ute efter. Om du vill få till en mysigare känsla, kan du skaffa några fina ljusslingor och sätta upp inne i ditt uterum. Om du bara är ute efter ett bättre och starkare ljus är spotlights ett bra val. 

Soldrivna lampor

Om du vill vara lite mer miljövänlig eller bara inte har möjligheten att ansluta utelampor till ditt elsystem, kan du istället använda dig av soldrivna lampor. Soldrivna lampor drivs av solceller. Cellerna laddar upp lampan under dagen med hjälp av solens ljus. Dessa lampor kan användas i stort sett vart som helst i din trädgård. Tänk bara på att de behöver ordentligt med solljus för att kunna laddas upp, så placera dem inte i de allra skuggigaste delarna av din trädgård.